1532 poze   46512 vizite

American Giant Homer

Denumirea rasei: Giant Homer/American giant homer;

Originea: a fost creat în SUA la începutul secolului XX, cu scopul de a fi crescut în ferme de mari dimensiuni, pentru producția de carne.

Categoria: aparține grupei porumbeilor utilitari.

Dimensiuni corporale: greutate: - mascul - 1000gr -fluctuatie 850-1130gr, femele 940gr -fluctuatie 800-1030 gr,inaltime 25-28 cm,lungime 24-26.5 cm,latime piept 12,5-15 cm.

Marimea inelului: 10 - 11 mm.

Impresia generală: este un porumbel de talie mijlocie spre mare, cu poziția corpului înclinată, nemotat, neâncălțat, fără cravată. Este asemanator cu porumbelul călător, însă este mai mare, mai puternic.

Ținuta: porumbelul este deosebit de puternic, alert, părând încrezator și totodată dur, aspru. Nu trebuie să fie prea gras ori slab și nici sperios sau excesiv de liniștit (plictisit).Din modul în care se imbină diferitele regiuni corporale trebuie să rezulte armonie, vigoare.

Capul: deosebit de puternic. Din profil se observă că linia exterioară a acestuia de la vărful ciocului la ceafă) este una curbă cu deschidere destul de mare.. Creștetul capului nu trebuie să fie ingust sau plat. Fruntea și ceafa sunt late, rotunjite dar nu bombate. Privind din fată se observă cum fruntea descrește foarte puțin ca lațime spre baza ciocului.

Ochii: au privirea crăncenă, aprigă. Sunt apreciați porumbeii care au ochii rubinii indiferent de culoarea penajului, deși sunt acceptați și ochii negri la varietățile albe sau balțate sau ochii orange pentru albastri și guti.

Genele: căt mai discrete, aproape inexistente.

Ciocul: destul de scurt, însă rămănând în proporție cu pielea capului, puternic, bonț, cu mandibulele drepte și aproape egale ca grosime. Este îndreptat în jos făcând un unghi de 45 de grade cu orizontala. Culoarea sa este asortată culorii penajului.

Cărunculele nazale: destul de dezvoltate, cu textură fină.Ele umplu golul dintre frunte și cioc, fără să iasă în afara liniei exterioare trasată de ceafă și crestetul capului (privind din profil). Mandibula inferioară este lipsită de orice formațiune asemănătoare carunculelor.

Gâtul: gros, de lungime medie, bine legat de trunchi. Se ascute foarte puțin de la baza spre partea superioară.

Corpul: puternic, scurt, lat și adânc, cu aspect cubic. Luând porumbelul în mănă vom descoperi că este mult mai greu decăt ne-am imaginat.

Pieptul: este proeminent și lat ( de aproximativ 14 cm între încheieturile aripilor).

Sternul: lung și acoperit bine cu mușchi masivi și elastici, se curbează puțin spre abdomen.

Spatele: este lat și drept, crupionul puternic.

Aripile: străns lipite de corp, proporționale ca mărime cu celelalte regiuni corporale. Remigele primare se odihnesc pe coadă, aproape atingându-se la vărfuri. Cele secundare trebuie să acopere bine spatele și crupionul.

Coada: este scurtă, alcătuită din 12 rectrice puternice, susținute de pene spracodale și subcodale bine dezvoltate, purtată străns, astfel că ajunge la vărf de grosimea unei pene și jumătate. Este mai lungă cu aproximativ 2 cm decăt vărful aripii. Ca poziție, coada continuă linia înclinată (într-un unghi de 12 grade) a spatelui.

Picioarele: de lungime medie, cu aplomb mare, sunt poziționate puțin înclinat, din spate spre înainte. Au osătura puternică, iar coapsele bine acoperite de mușchi. Genunchii și fluierele picioarelor sunt lipsite de pene. Degetele sunt drepte, puternice, corect crescute. Culoarea unghiilor corespunde cu cea a ciocului.

Penajul: neted, mătăsos, străns lipit de corp. Penajul trebuie să fie curat, fără semne de infestație cu paraziți. Remigele sunt late, puternice, acoperindu-se bine unele pe celelalte. Penele supracodale și cele subcodale sunt lungi, acoperind bine rectricele.

Culori: varietățile de culoare sunt foarte variate întălnindu-se porumbei unicolori, baltați, pestriți, capaciți, albi cu cozile colorate, etc.

Defecte minore: gat scurt,crupa ingusta,pozitia cozii,picioare si degete subtiri,culoare penaj,culoare ciocului diferita de cea a ghearelor.

Defecte grave: corp prea mic sau prea mare,corp subțire,forma atipica,picioare lungi, stern strâmb, cap nedezvoltat sau cu denivelări,crestet ingust sau plat,cap patrat, poziția corpului verticală,pozitia gatului neverticala,cioc lung si subtire,mandibula mult mai mica fata de cealalta,ochi alb,piept ingust si plat sau prea coborat spre sol,coada lata si lunga,căruncule nazale încretite sau prea mici, gât subțire, aripi trenate,penaj murdar.
Standard
Standard
Standard
Standard
Standard
Standard
front
front
top
top

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.